آموزش دروس مطالعات علوم اجتماعي
مطالب مربوط به دروس دوره راهنمايي مانند تاريخ وجغرافيا و اجتماعي و مطالب جالب مانند ديگر همچون مقاله يا تحقيقات دانش آموزي پاور پووينت ها و عكس هاي آموزشي  
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان

 آموزش مطالعات علوم اجتماعي

 و آدرس

 fardanegar.LoxBlog.com

 لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پيوندهای روزانه

 

کلمه شاهراه از راهي که کورش کبير بين سارد پايتخت کارون و پاسارگاد احداث کرد گرفته شده است .

کورش کبير در شوروي سابق شهري ساخت به نام کورپوليس که خجند امروزي نام دارد .

کورش پس از فتح بابل به معبد مردوک رفت و براي ابراز محبت به بابلي ها به خداي آنان احترام گذاشت و در همان معبد که بيش از 1000 متر بلندي داشت براي اثبات حسن نيت خود به آنان تاج گذاري کرد .

اولين هنرستان فني و حرفه اي در ايران توسط کورش کبير در شوش جهت تعليم فن و هنر ساخته شد .

ديوار چين با بهره گيري از ديواري که کورش در شمال ايران در سال 544 قبل از ميلاد براي جلوگيري از تهاجم اقوام شمالي ساخت ، ساخته شد


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیایا می دانیدکورش کبیر
ادامه مطلب
[ ] [ 15:43 ] [ فردانگار ]

 

آیا به خاطر می آورید که در دوران مدرسه و بعد از آن چگونه به مرور مطالب می پرداختید و کدام روش ها برای شما موثر تر واقع می شدند؟ آیا شما مطالب را حفظ می کنید، از نقشه های ذهنی استفاده می کنید، کنفرانس های معلم را ضبط و یادداشت ها و فلش کارت ها را در مسر مدرسه و خانه حمل می کنید؟ حقیقتا استایل های یادگیری افراد متفاوت است که منشا این تفاوت ها را در روحیات و توانایی های انسان ها می توان یافت. در اینفوگرافیک زیر در مورد هر کدام از استایل ها به طور مفصل توضیح داده شده ... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعی
ادامه مطلب
[ ] [ 14:10 ] [ فردانگار ]

 

به نظر می‌رسد هر آنچه که انجام می‌دهیم اعم از خوردن، لمس کردن، انجام وظایف و ... همگی می‌توانند موجب تقویت مغز و افزایش کارایی آن شوند و یا نتیجه عکس بدهند. راههای زیادی برای شروع یک تغییر اساسی در راستای بالابردن عملکرد مغز و سطح هوش وجود دارد. مشکل آنجاست که برخی از این روش‌ها تأثیر چندانی ندارند یا برخی دیگر موجب مشکلات دیگری می‌شوند که ارزش امتحان کردن را ندارند. در این مقاله تصمیم داریم روش هایی را خدمتتان معرفی کنیم که در بهبود عملکرد و توانایی مغزی تأثیرات زیادی دارند و به شما هم پیشنهاد می‌کنیم آنها را امتحان کنید. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیافزایش هوشنکات مهم
ادامه مطلب
[ ] [ 13:23 ] [ فردانگار ]

 

 تيك ها حركات غيرطبيعي، ناگهاني، سريع و تكرار شونده اي هستند كه ممكن است افراد در مرحله اي از زندگي خود به آنها دچار شوند. تيك به فرم هاي گوناگون مانند پلك زدن پياپي، صاف كردن گلو، توليد صدايي خاص، شكلك درآوردن، بالا انداختن شانه ها، فين فين كردن و سرفه كردن ديده مي شود.
تيك در كودكان پنج تا 15 ساله (به ويژه پسران)، افراد وسواسي و افراد با بيش فعالي و نقص توجه شايع تر است. اگرچه مي توان تيك ها را به طور ارادي و براي مدتي كوتاه مهار كرد، ولي كنترل ارادي آنها به تلاش ذهني زيادي نياز داشته و باعث ايجاد اضطراب مي شود.
تيك ها با خستگي، اضطراب و استرس بروز كرده يا شديد مي شوند. در هنگام فعاليت هاي ارادي و تمركز ذهني كاهش مي يابند و در هنگام خواب از بين مي روند.
بيشتر بيماران نيازي به درمان دارويي ندارند. بايد عوامل آغازگر تيك شناخته شده و فرد از آنها اجتناب كند. درمان هاي دارويي در مواردي كه تيك باعث اختلال در انجام فعاليت هاي روزانه و فعاليت هاي شغلي، تحصيلي و اجتماعي فرد شده است به كار مي رود.
 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیتیک عصبیتیک
[ ] [ 13:18 ] [ فردانگار ]

مى گويند درجهان هم آدم خوشبين لازم است و هم آدم منفى گرا. به قولى آدم خوشبين هواپيما مى سازد و آدم بدبين چتر نجات اختراع مى كند. منتها معروف است كه بسيارى از ما ايرانى ها به خاطر تاريخ گذشته مان همه چيز را يا سفيد مى بينيم يا سياه. هنگامى كه شرايط بر وفق مرادمان نيست دنيا را سياه مى بينيم و تنها به منفى بافى مى پردازيم. اين درحالى است كه مطالعات اخير نشان داده منفى گرايى مسرى است و نظرات منفى ديگران بسيار بيشتر از نظرات مثبت آنها روى افراد تأثير مى گذارد. در نتيجه لحظاتى هست كه احساس مى كنيم دور و برمان پر ازامواج منفى است و ما در دنيايى از نااميدى غرق شده ايم. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیانسان منفی گرادید منفی
ادامه مطلب
[ ] [ 13:2 ] [ فردانگار ]

 

 

 

در مدارس امروز، تلاش براي برقراري ارتباط با دانش‌آموزاني كه علاقه شان را به يادگيري از دست داده اند، يا دانش‌آموزاني كه بنا به دلايلي، دچار شكست تحصيلي يا ترك تحصيل شده اند، براي تمامي معلمان تجربه‌اي مايوس كننده و بسيار معمول است. در تجارب حرفه اي خودمان به عنوان معلم نيز براي برانگيختن حس سخت كوشي دانش آموزان‌مان ناكامي‌هايي را تحمل كرده ايم كه ناشي از كمبود وقت، زيادي تعداد دانش آموزان داراي نيازهاي هيجاني و يادگيري، احساس مسووليت در قبال خواسته هاي مسوولان مدرسه و والدين و ساير موقعيت هاي ايجاد كننده فشار رواني بوده است. از اين رو، با در نظر گرفتن اينكه در حال حاضر براي برانگيخته ساختن دانش آموزان به تحصيل و يادگيري چه ديدگاهي داريم؛ اين مقاله مي تواند مبنايي در اختيارمان قرار دهد كه ممكن است، پس از خواندن آن تغيير كند.

 

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیراهكارهايي براي پرورش انگيزه تحصيلي دانش آموزانانگیزه دانش اموزان
ادامه مطلب
[ ] [ 9:49 ] [ فردانگار ]

 

 

 فرض كنيد كه فردي، مطلبي را به طور دقيق مطالعه كرده است.
سوال: آيا كار تمام شده است؟ قطعاً خير!
- چرا؟
- به اين دليل كه جايگاه درك مطلب بعد از خواندن دقيق، بستري متزلزل و غيرقابل اعتماد است.
اين جايگاه در بهترين شرايط، تنها قابليت نگهداري مطالب خوانده شده، حفظ شده و درك شده را تا 2 روز دارد و پس از آن با يك افت سريع و تصاعدي، حذف مطالب آغاز مي‌شود.
اين جايگاه «حافظه كوتاه مدت»(1) نام دارد؛ حافظه‌اي مهم، اما موقت كه در مطالعه بايد به عنوان يك واسطه به آن نگريسته شود. واسطه‌اي كه وظيفه انتقال داده‌هاي ورودي از طريق مطالعه را به حافظه بلندمدت، به عهده دارد.

● پس:
مكمل مطالعه دقيق هنر انتقال دادن مطالب خوانده شده به حافظه بلندمدت است. اساسي‌ترين راه در اين زمينه نيز مرور است.


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمرور کردن
ادامه مطلب
[ ] [ 17:15 ] [ فردانگار ]





در فرایند یاد دهی – یادگیری ، همانگونه که از ظاهرآن نمایان است تنها به تدریس پرداخته نمی شود بلکه یاد دهی و تدریس دریک سو و یادگیری در سویه ی دیگر آن قرار دارد .
با توجه به اینکه تمام دروس دوره راهنمایی تحصیلی به گونه ای خاص به همدیگرمرتبـط اند نمی توان بین دروس حایل قائـل شد .
مقایسه روشهای سنتی و نوین درفرایندیاددهی یادگیری 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیروش های تدریسنواع روش های فعال تدریسمقایسه روشهای تدریس فعال و سنتی
ادامه مطلب
[ ] [ 17:2 ] [ فردانگار ]

 

 

پنج راه برای افزایش هوش

دانشمندان معتقدند كه در زمان تولد تعداد مشخصی سلول های مغزی داریم كه به مرور با پیر شدن تعداد بسیار زیادی از آنها را از دست می دهیم. تحقیقات گسترده در این باره نشان داده اند كه سلولهای مغزی جدید در طول زندگی نیز برخلاف آنچه در گذشته تصور می شد، تولید می شوند و مغز در صورت استفاده هر چه بیشتر از آن ، قابلیت رشد و حجیم تر شدن را دارد. تحقیقات و مطالعات حاكی از آن است كه به عنوان مثال قسمتی از مغز رانندگان كه مربوط به كنترل نقشه یابی تصویری است، رشد بیشتری دارد. همچنین بخشی از مغز پیانیست ها و نوازندگان متبحر هم كه كنترل و اداره موزیك را در اختیار دارد، حجم بیشتری دارد. از طرف دیگر، تحقیقاتی كه اخیراً در این مورد انجام شده ، حاكی از آن است كه افرادی با مشغله های مهارتی بالا مانند : مهندسان و معلمان دارای سیناپس ( محل اتصال دو رشته عصبی به یكدیگر) های بیشتری هستند. سیناپس ها همان رابطین بین سلول های مغزی هستند كه به ذخیره سازی اطلاعات كمك می كنند.

شاید در آینده ای نزدیك پزشكان قادر باشند سلول های جنین را كه می توانند به هر نوع سلول های مورد نیاز تبدیل شوند، به مغز بشر تزریق كنند. به این طریق می توان بیماری ... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیهوشراهکار هایی برای افزایش هوش
ادامه مطلب
[ ] [ 14:6 ] [ فردانگار ]

 

 

شما جزء کدام گروه هستید؟ از آن برون گراهای دو آتیشه که اصلا و ابدا با تنهایی حال نمی‌کنند یا از آن درون گراهای خفن که فقط در گوشه عزلت خودشان خوشند؟ یا شاید هم مثل بیشتر مردم جنس شخصیتتان میانه رو بود؟ به هر حال، احتمال اینکه نمره شما دقیقا وسط ماجرا باشد خیلی کم است و به احتمال زیاد، شما به یک طرف قطب درون گرایی یا برون گرایی تمایل دارید. در این شماره می‌خواهیم یک تعریف دقیق کارشناسی از این دو واژه دهان مالی شده بدهیم، انواع ریزتر برون گرایی و درون گرایی را بگوییم و برویم سراغ کاربردهایی که دانستن جنس شخصیت دارند. تا به حال فکر کرده اید که می‌شود رشته تحصیلی، شغل، محل زندگی و کلا سبک زندگی خودمان را براساس ویژگی‌های شخصیتمان بچینیم؟ این شما و این هم همه آن چیزهایی که می‌خواستید درباره برون گرایی و درون گرایی بدانید اما یا حال پرس و جو کردن را نداشتید یا کسی دم دستتان نبود که از او بپرسید.
 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیدرون گرابرون گرا
ادامه مطلب
[ ] [ 13:56 ] [ فردانگار ]

 

 

رفتارگرایی، مکتبی در روان‌شناسی است که اعتقاد دارد برایِ شناختِ یک موجودِ زنده، نیازی به بررسی حالت‌هایِ درونیِ او (مثلِ فکر کردن) نیست و تنها بررسیِ محرک‌های خارجی و رفتارهایِ بیرونیِ آن موجود (همانندِ گریه کردن) کافی است. این مکتب، در نیمه‌یِ ابتداییِ قرنِ ۲۰م، یکی از تاثیرگذارترین قطب‌هایِ روان‌شناسیِ جهان بود و علاوه بر آن، بر فلسفهٔ ذهن، زبان‌شناسی و فلسفهٔ علمِ آن دوران نیز تاثیری بسیار عمیق و ژرف گذاشته بود. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیرفتار گرایی
ادامه مطلب
[ ] [ 13:38 ] [ فردانگار ]

 

 

هدف از مطالعه‌ی فلسفه‌ی هوش مصنوعی، یافتن رابطه‌ی میان ربات‌ها و تفکر، همچنین یافتن پاسخی برای چنین سوالاتی است:
آیا یک ربات توانایی عملکردی هوشمندانه را دارد؟ آیا او نیز، همانند انسان می‌تواند مشکلات را با اندیشیدن برطرف کند؟
آیا ربات می‌تواند فکر داشته باشد؟ آیا می‌تواند همان هوشیاری و حالت ذهنی ای که انسان داراست را داشته باشد؟ آیا می‌تواند حس کند؟
آیا هوش انسان و هوش ربات یکسانند؟ آیا در اصل، ذهن انسان یک رایانه است؟

سه سوال بالا، در واقع بیانگرdivergent interestِِ پژوهشگران حوزه‌ی هوش مصنوعی، فیلسوف‌ها و دانشمندان علوم شناختی است.

پاسخ به این سوالها مستلزم آن است که ما چطور واژه‌های «هوش» و «هوشیاری» را معنی کنیم، و اینکه بدانیم دقیقاً چه نوع ربات‌هایی مورد مطالعه قرار داده می‌شوند. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیهوش مصنوعیانسانماشین
ادامه مطلب
[ ] [ 13:30 ] [ فردانگار ]

 

 

تاراس بولبا (به انگلیسی:Taras Bulba) رمانی است اثر نیکولای گوگول (۱۸۰۹-۱۸۵۲)، نویسندهٔ روس، که در سال ۱۸۳۵ میلادی به همراه چند داستان دیگر در مجموعهٔ «میرگرود» انتشار یافته است. گوگول در این داستان راجع به زندگی قزاقی به نام «تاراس بولبا» و دو پسرش «اُستاپ» و «آندری» سخن می‌گوید و شرح حال زندگی آنها اعم از رشادت‌ها و خیانت‌ها را توصیف می‌کند. داستان تاراس بولبا، به دلیل اهمیتی که داشت و توفیقی که بعدها در بین مخاطبان حاصل کرد، بصورت رمان جداگانه‌ای به چاپ رسید و اکنون اگر معروف‌ترین اثر گوگول نباشد بی شک یکی از شناخته شده‌ترین و معروف‌ترین رمان‌های او به شمار می‌رود. درون مایه داستان تاراس بولبا ستایشی است از قوم قزاق و شرح شیوه زندگی و احوالات و آداب و رسوم ایشان. گرچه به نظر می‌رسد گوگول در وصف ویژگی‌های عجیب و منحصر به فرد قزاق‌ها اندکی زیاده‌روی کرده باشد اما شخصیت تاراس بولبا را می‌توان آیینه تمام نمای یک قزاق واقعی که طبیعتی شجاع و وحشی دارد برشمرد. کتاب تاراس بولبا توسط آقای فریدون عطایی به زبان فارسی ترجمه گردیده و در سال ۱۳۶۵ هجری شمسی توسط انتشارات دادجو به چاپ رسیده است است. همچنین در سال ۱۹۶۲ فیلمی از داستان تاراس بولبا با همین نام به کارگردانی J. Lee Thompson و با بازی Yul Brynner و Tony Curtis ساخته شده است. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیتاراس بولباداستان
ادامه مطلب
[ ] [ 10:8 ] [ فردانگار ]

 

 

به پدیده مهاجرت گسترده تحصیل‌کردگان، دانشگاهیان و دانشمندان یک کشور یا جامعه به کشورهای دیگر، اصطلاحاً فرار مغزها گفته می‌شود، که معمولاً به خاطر کمبود موقعیت‌های شغلی، درگیری‌های سیاسی و نظامی، و خطرات جانی رخ می‌دهد. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیفرار مغزها
ادامه مطلب
[ ] [ 10:0 ] [ فردانگار ]

آبادی باستانی پاچاکاماک در پرو 

 

یک‌جانشینی یا آبادی‌نشینی سبکی از زندگی است که در آن، مردم یک محل، تمامی سال را در یک محل یا آبادی بگذرانند و کوچ‌نشینی نکنند. یک‌جانشینی عکس حالت کوچ‌نشینی است.

به یک‌جانشینی اجباری ایلات و عشایر اصطلاحا تَخته‌قاپو گفته‌می‌شود. در طول تاریخ بسیاری از پادشاهان جهان برای کنترل بهتر مناطق زیر دست خود بسیاری از مردم کوچ‌نشین را اجباراً وادار به زندگی یک‌جانشینی می‌کردند و آنها را در روستاهای تازه‌ای اسکان می‌دادند. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعییک جا نشینیروستا
ادامه مطلب
[ ] [ 9:55 ] [ فردانگار ]

 

 

به احتمال زياد براي شما شرايطي پيش آمده كه «نه» گفتن سخت بوده است.مي توانيد آخرين باري كه در اين موقعيت قرار گرفتيد را به ياد آوريد؟آيا شما مجبور به پذيرش شرايطي شديد كه اصلا دوست نداشتيد و مدتها از آن احساس رنجش داشتيد يا اينكه….. فرض كنيد در يك برنامه ريزى دقيق با دوستانتان، تصميم گرفته ايد تعطيلات آخر هفته را به تفريح برويد اما والدينتان مى گويند ترجيح مى دهند اين هفته را با هم و در كنار هم باشيد. شايد هم يك لباس نو خريده ايد و دوستى مى خواهد آن را قرض بگيرد و يا اينكه كسى از شما مى خواهد با او به مسافرت رويد در حاليكه از او خوشتان نمى آيد.يكي از دوستانتان از شما مي خواهد او را در شركت در يك مهماني همراهي كنيد در صورتيكه علاقه اي به اين كار نداريد.


اگر دائماً مجبور باشيم تسليم اين درخواستها شويم و با آنها موافقت كنيم و به همين خاطر شديداً احساس ناراحتى داشته باشيم، روزى مى رسد..... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمهارت نه گفتن
ادامه مطلب
[ ] [ 9:26 ] [ فردانگار ]

 

 

اخلاق بخش عمده‌اي از پيكره نرمال بودن را تشكيل مي‌دهد. اخلاق، انسان را وادار به پيروي از برخي باورهاي ارزشي و متعالي مي‌كنند. ما در روان‌شناسي، انسان را مظهر تعالي خداوند مي‌دانيم...

يعني ايمان به خداوند، ايمان به ارزش‌ها، ايمان به مقدسات تعريف شده كه بخشي از آن به مقدسات و ارزش‌هاي متعالي برمي‌گردد و بخشي از آن نيز به اخلاق و صفات خوب متعالي مانند توكل، اميد و... مربوط مي‌شود و فرد نرمال چنين اخلاقي دارد و به آنها تمسك مي‌جويد. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیویژگی ادم نرمال
ادامه مطلب
[ ] [ 9:22 ] [ فردانگار ]

 

 

دوسـتـان خـوب يـك سري ويژگي دارند كه آنها را از ديگران متمايز مي كند و سبب ميگردد دوستــان بيشتري در كنارخود داشته باشند بنابراين با تـغيـيـر رفـتـار خــود به جرگه اينگونه افراد بپيونديد:

1- يـك دوسـت خـوب حرفهايي كه بصورت محرمانه به وي زده شـده اسـت را نـزد خـود نـگـاه داشـتـه و رازدار شـمــاميباشد.

2- وقت شناس بوده و در قرار ملاقاتها و يا ميهمانيها قابل اطمينان بوده و سر موقع حضور مي يابد.

3- يك دوست خوب به موقعيت، موفقيت هاي شـــما حسادت نمي ورزد.

4- يك دوست خوب هنگامي كه دچار بيماري و كسالت ميـگرديد با شما تماس گرفته و حالتان را جويا مي شود و به عيادت شما مي آيد.

.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیویژگی دوست خوب
ادامه مطلب
[ ] [ 9:18 ] [ فردانگار ]

 

 

هر آدمی در زمان زندگی خود ممکن است بارها توسط دیگران مورد ارزیابی قرار گیرد. برخی از این ارزشیابی ها دارای جنبه های تشویقی و برخی دیگر منتقدانه است. انتقاد از دیگران در صورتیکه هوشمندانه انجام شود آثار بسیار ارزنده ایی خواهد داشت، درغیر این صورت ممکن است با واکنش های منفی مختلف مواجه شود. این رفتار، هنری است که باید آموخت و بدون آگاهی از روش کاربرد آن زیان بار خواهد بود.

انتقاد درست آن است که ضمن تاکید بر نقاط قوت به نقاط ضعف فرد نیز اشاره کند و با ارایه راهکارهای مناسب برای رفع آن سخن به میان آورد.

پذیرش انتقاد از دیگران بین طبقات مختلف متفاوت است. برای مثال در بیشتر مواقع انتقاد از سوی افراد یک خانواده قابلیت پذیرش بیشتری در مقایسه با سایرین دارد. به طور معمول ما در برابر قضاوت افراد بیگانه آسیب پذیری بیشتری داریم.

برخی از انواع انتقاد عبارتند از :

...


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیانتقاد
ادامه مطلب
[ ] [ 9:17 ] [ فردانگار ]

 

 

شبكه سازي بين تمام اجزاي تشكيل دهنده يك نظام گسترده بدون بكارگيري فناوريهاي مدرن اطلاعاتي و ارتباطي كه اصلي‌ترين آنها اينترنت است ناممكن است. فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات به ابزار و روشهايي اطلاق مي‌شود كه به نحوي اطلاعات در اشكال مختلف (صدا، تصوير، متن) جمع‌آوري، ذخيره، بازيابي، پردازش و توزيع مي‌كند.

فناوري هاي ارتباطي نيز ابزار و روش هايي هستند كه به منظور ايجاد ارتباط و انتقال پيام مورد استفاده قرار مي‌گيرند.. قابليت هاي فناوري هاي مدرن اطلاعاتي و ارتباطي (ICT) در ارائه خدمات بيشتر و بهتر شامل اطلاع رساني، آموزش، مشاوره و حمايت هاي تجاري و فني با استفاده از روش هاي مختلفي كه تنها با استفاده از اين فناوري ها مقدور مي‌شود مانند روش هاي غير همزمان ارتباط و گفتگو مانند گروه هاي خبري، پست الكترونيكي وكنفرانس هاي اينترنتي و يا روش گفتگو همزمان (Chat) لزوم استفاده از اين فناوري ها را نشان مي‌دهد.

اگر تا ديروز آموزش تنها از معلمان و مربيان سود مي‌برد و كتاب بعنوان اصلي‌ترين منبع اطلاعاتي در امر آموزش محسوب مي‌گشت.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمدارس نوینمدارس الکترونیکیمدارس پیشرفتهمدارس آپدیتمدارس مجازیمدرسه و کامپیوترمدرسه و اینترنت
ادامه مطلب
[ ] [ 14:44 ] [ فردانگار ]

 

 

بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوششان کمابیش عادی است، به خوبی صحبت می‌کنند، مانند سایر کودکان بازی می‌کنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار می‌کنند، در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار می‌کنند به خوبی انجام می‌دهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه می‌روند و می‌خواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی می‌شوند. بیش از یک قرن است که متخصان علوم تربیتی و روانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات این قبیل کودکان بوده‌اند.

بیش از شصت تعریف برای اختلالات یادگیری وجود دارد که معروفترین آنها عبارتست از:

.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیاختلالات یادگیری
ادامه مطلب
[ ] [ 14:40 ] [ فردانگار ]

 

 

روشي براي كاهش اضطراب دانش آموزان هنگام پرسش شفاهي

كسب نمره بيست و رقابت بسیار فشره برای آن که گاهي منجر به بروز درگیری های ادامه دار دانش آموزان و حتی خانواده ها با هم می شود ، ضرر بیشتر ی خواهد داشت تا گرفتن نمرات دیگر . مخصوصا اینکه دانش آموز از اینکه هر روز حامل نمره 20 برای خانواده خود نباشد، احساس نا امیدی و یا بی کفایتی خواهد کرد! به جای آن پیشنهاد مي شود روش هايي را برای کاهش سطح اضطراب و فشار دانش آموزان در محیط مدرسه برگزینيم

در سالهای قبل معمولا" رسم بود که مثلا 5 یا 6 دانش آموز به پای تخته آورده می شد و به نوبت پرسش هایی از نفر اول می شد و اگر بلد نبود به نفر دوم و گاهی تا نفر ششم هم می رسید و اگر بلد نبود (حدود یک سوم از بیست را از دست می داد) ،.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیپرسش کلاسیجلوگیری از استرس
ادامه مطلب
[ ] [ 14:36 ] [ فردانگار ]

 

 

 

شرایط مطالعه 

((بکارگیری شرایط مطالعه یعنی بهره وری بیشتر از مطالعه ))

شرایط مطالعه ، مواردی هستند که با دانستن ، بکارگیری و یا فراهم نمودن آنها ، می توان مطالعه ای مفیدتر با بازدهی بالاتر داشت و در واقع این شرایط به شما می آموزند که قبل از شروع مطالعه چه اصولی را به کار گیرید ، در حین مطالعه چه مواردی را فراهم سازید و چگونه به اهداف مطالعاتی خود برسید و با دانستن آنها می توانید با آگاهی بیشتری درس خواندن را آغاز کنید و مطالعه ای فعالتر داشته باشید :

1- آغاز درست :برای موفقیت در مطالعه ،باید درست آغازکنید.

2- برنامه ریزی : یکی از عوامل اصلی موفقیت ، داشتن برنامه منظم است .

3- نظم و ترتیب: اساس هر سازمانی به نظم آن بستگی دارد .

4-حفظ آرامش: آرامش ضمیر ناخود آگاه را پویا و فعال میکند.

5- استفاده صحیح از وقت :بنیامین فرانکلین، ((آیا زندگی را دوست دارید؟ پس وقت را تلف نکنید زیرا زندگی از وقت تشکیل شده است .))

...... 

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیروش مطالعه صحیح
ادامه مطلب
[ ] [ 12:30 ] [ فردانگار ]

 

 

تکنیک های مطالعه ی صحیح + راهنمای روش مطالعه صحیح و اصولی و روشهای مرور مطالب خوانده شده


آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که هنگام مطالعه از چه روشی استفاده می‌کنید؟ یک روش مطالعه صحیح و اصولی می‌تواند بسیاری از مشکلات تحصیلی را از بین ببرد. بررسیهای بعمل آمده گویای آن است که افرادی که در زمینه تحصیل موفق بوده‌اند، روش صحیحی برای مطالعه داشتند. یادگیری (learning) مسئله‌ای است که در سراسر طول زندگی انسان بویژه در دوران دانش آموزی و دانشجویی اهمیت زیادی دارد. چرا که دانش آموزان و دانشجویان همیشه در معرض امتحان و آزمون قرار دارند و موفقیت در آن آرزوی بزرگشان است 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیروش مطالعه صحیح
ادامه مطلب
[ ] [ 12:25 ] [ فردانگار ]

 

 

همه ما پيش از امتحان يا وقايع مهم ديگر، درجاتي از نگراني يا تنش را تجربه مي‌كنيم.
در واقع كمي ترس و نگراني‌، ما را برمي‌انگيزد و به كمك‌مان مي‌‌آيد. ولي نگراني بيش از حد مي‌تواند مشكل ايجاد كند مخصوصا اگر در جريان آماده‌سازي و انجام امتحان‌ها مزاحمت ايجاد كند.


مقابله با اضطراب
اولين گام اين است كه بين 2 نوع اضطراب تمايز قائل شويم. اگر اضطراب شما نتيجه مستقيم عدم آماده‌سازي باشد آن را واكنش طبيعي و منطقي در نظر بگيريد ولي اگر كاملا آماده‌ايد ولي با اين حال هنوز وحشت زده و يا حساس هستيد واكنش شما منطقي نيست. با اين كه هر دوي اين اضطراب‌ها طبيعي تلقي مي‌شوند( چون هر كسي ممكن است آنها را تجربه كند) ولي محققا آنچه اهميت دارد به دست آوردن دانش و اطلاعات در زمينه چيره شدن بر آثار اين گونه اضطراب‌ها است.

.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیاسترس امتحانمقابله با استرس امتحان
ادامه مطلب
[ ] [ 12:22 ] [ فردانگار ]

 

 



1- پرهیز از لبخندزدن و رفتار مهربانانه با شاگردان:

اگر مجبوريد كه سال تحصيلي را عليرغم ميل باطني خود در كلاسي يا مدرسه اي با سختي آغاز كنيد اين مساله نبايد به دانش آموزان القا شود.

2- دوست شدن با شاگردان وقتی که در کلاس هستید:

رفتار دوستانه لازمه ي تدريس موفق در كلاس است اما دوستي با شاگردان يك بده بستان پاياپاي را مي طلبد كه اين براي يك معلم صورت خوشي نخواهد داشت و شما را در شرايط سختي قرار خواهد داد. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیبایدها و نباید های وظایف معلم
ادامه مطلب
[ ] [ 12:19 ] [ فردانگار ]

 

 

والدين ، هيچ گاه اطمينان ندارند که آيا به اجبار کودک را به مدرسه فرستادن کار درستي است يا نه؟ آنها به طور دقيق نمي دانند که آيا کودک ، واقعا احساس ضعف و بيماري کرده يا مثل بسياري از کودکان که گاهي دلشان نمي خواهد به مدرسه بروند بهانه گيري مي کند. در خانه هايي که مدرسه رفتن کودکشان به صورت مشکل در آمده صبحهاي زود، مالامال از اشک و دعوا و سر و صداست. بعضي از کودکان صبح که از خواب بيدار مي شوند، مي گويند که به مدرسه نمي رويم و تعداد ديگرشان تمارض به دل درد و سردرد مي کنند، يا با آه و ناله اعلام مي کنند که حالشان خوب نيست. مهم نيست فرزندتان چگونه حالت اضطراب و نارضايتي خود را نشان مي دهد، بلکه آنچه اهميت دارد اين است که شما با دلداري دادن ، اعتماد به نفس او را تقويت کنيد؛ اما گاهي اوقات بايد علايم فيزيکي را که باعث نشانه هاي بيماري فرزندتان مي شود ناديده بگيريد و بهترين راه اصرار به اصل موضوع است که او بايد به مدرسه برود. به نظر يکي از کارشناسان در اين مواقع بهتر است بگوييد: «عزيزم تو يک درجه هم تب نداري و چشمانت سرحال و شاداب است. مامان و بابا امروز کارهاي مهمي دارند که بايد انجام دهند. پس بهتر است به مدرسه بروي تا ما هم به کارهايمان برسيم.» با وجود اين ، اگر به فرزندتان به دليل اين که واقعا بيمار است ، اجازه مدرسه رفتن را نداديد، او را مطمئن سازيد که روز خوبي در خانه نخواهد داشت. او را در رختخوابش بخوابانيد و در ساعات بعدي روز هم ، حتي اگر گفت حالش بهتر است ، اجازه بازي ندهيد.

.... 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیعلاقه به مدرسه
ادامه مطلب
[ ] [ 12:16 ] [ فردانگار ]

 

 

بسيارى از والدين، ناآگاهانه كودك خود را فقط با هدف تقويت مهارت هاى حافظه اى و انباشتن ذهن او از اطلاعات لغوى، تربيت و هدايت مى كنند و براى حافظه و هوش كودك اهميتى بيش از حد قايل مى شوند. اين گروه از والدين با اصل قرار دادن هوش و حافظه كودك از پرورش ساير توانمندى هاى ذهنى و روانى كودك خود كه مهم ترين آن ها تفكر خلاق است، غافل مى مانند.
معمولاً رقابت ميان كودكان وقتى پديد مى آيد كه نوعى ارزيابى و رتبه بندى توسط والدين وجود داشته باشد و يا جايزه اى در ميان باشد. در اين حالت كودكان چنان چه احساس كنند كه كار آن ها توسط والدين مورد ارزش گذارى قرار خواهد گرفت و يا به بهترين كار جايزه يا پاداش داده خواهد شد، بيش از آن كه به انجام كار بهتر بينديشند به كسب آن جايزه فكر مى كنند.گاه بسيارى از والدين براى كودك خود قوانين و مقرارت خشك و محدود كننده نظير تعداد ساعت هاى درس خواندن در روز، راس ساعت معين خوابيدن، استفاده از لوازم خاص و... قرار مى دهند. در اين وضعيت كودك تدريجاً به كليشه اى و تكرارى رفتار كردن عادت مى كند و اين خود نقطه مقابل خلاقيت است. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیموانع خلاقیت در محیط خانواده
ادامه مطلب
[ ] [ 12:14 ] [ فردانگار ]

 

 

آیا شما هم عاشق انجام ورزش های افراطی هستید ؟ شاید شما این ورزش ها را انجام ندهید اما حتما کسانی که این کارها را انجام می دهند را به خاطر داشتن شجاعت و مهارت تحسین می کنید. با وجود اینکه این ورزش ها به دلیل خطرات آن افراطی نامیده می شوند، هر ساله استقبال از ورزش های شدید در بین مردم بیشتر و بیشتر می شود. این ورزش ها باعث پمپاژ آدرنالین در رگ های شما می شود، که یک تغییر بزرگ برای زندگی کسل کننده است.

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیورزش های خطرناکورزشسنگ نوردیلوژ خیابانیگاو سواریاسکی سرعتغواصی
ادامه مطلب
[ ] [ 14:0 ] [ فردانگار ]

 

 

اعتدال بهاری:

یکی از نقاط اعتدال ، به اعتدا بهاری موسوم بوده و میل خورشید بعد از عبور از آن از جنوبی به شمالی و یا از علامت منفی به مثبت تغییر می‌یابد. فصل بهار در لحظه عبور خورشید از نقطه اعتدال بهاری آغاز می‌گردد.

 

 

اعتدال پاییزی:

یکی از نقاط اعتدال ، به اعتدال پاییزی موسوم بوده و میل خورشید بعد از عبور از آن از شمالی به جنوبی و یا علامت آن از مثبت به منفی تغییر می‌کند. فصل پاییز در لحظه عبور خورشید از نقطه اعتدال پاییز شروع می‌شود. فاصله زمانی بین دو نقطه اعتدال ، در حدود شش ماه است.

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیواؤگان سماوی
ادامه مطلب
[ ] [ 13:5 ] [ فردانگار ]

 

تدريس يكي از فعاليت هاي كلاني است كه به آساني مي توان آن را در قالب يك مجموعه يا يك نظام كلي به تصوير كشيد و زير مجموعه هاي ريز و درشت آن را شناسايي كرد. متخصصانآموزش و پرورش سالهاست در انجام اين مهم اهتمام ورزيده،اجزاي مختلف كوچك و خرد نظام تدريس يا مهارت هاي تدريس را شناسايي كرده اندو آنها را تك مهارتها خوانده اند.براي هريك از تك مهارتها تعريفي خاص داده اند و مختصات و ويژگي هاي آنها را برشمرده اند. تك مهارت هاي تدريس را مي توان از طريق تمرين و ممارست به مرحله ي ورزيدگي و گاه فوق ورزيدگي رساند.معلمان نيز،بنا به استعداد ها و توانمندي هاي فردي خويش،در پاره اي از تك مهارت هاي حرفه اي خود به ورزيدگي هاي بارز و آشكار و قابل قبولي مي رسند.به طوري كه با برجسته كردن آن تك مهارت(ها)ساير مهارت هاي كوچكتر را كم رنگ جلوه دهند يا آنها را به طور ضمني به اجرا مي گذارند.

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیتک درسفعالیتنقش تك مهارتها در فعاليتهاي ياددهي
ادامه مطلب
[ ] [ 8:24 ] [ فردانگار ]

 

راهکارهای کنترل خشم بدین شرح است:

▪ ببینید چه چیز باعث خشم تان می شود: آگاه باشید که در چه موقعیت هایی کنترل خود را از دست داده و خشمگین می شوید. وقتی فهمیدید که چه چیزی منجر به خشم تان می شود درصدد جلوگیری از ایجاد چنین موقعیت هایی برآمده یا یاد بگیرید که چطور با این موقعیت ها کنار بیایید.

▪ کمی قدم بزنید تا خشم تان فروکش کند: وقتی می بینید که درصدد خشمگین شدن هستید، خود را از محل خشم دور کنید تا بتوانید عصبانیتتان را فراموش کنید. از این طریق می توانید کنترل احساساتتان را دوباره به دست آورید. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیکنترل خشم
ادامه مطلب
[ ] [ 9:26 ] [ فردانگار ]

 

لطفا به این 2 سوال پاسخ دهید:

به نظر شما آیا فرقی بین الگو و روش تدریس وجود دارد؟

چه فرقی بین کاوشگری و حل مساله قائل هستید؟

 

بزرگترین هدف آموزش، پرکردن ذهن نیست، بلکه نظم بخشیدن به آن است؛ یعنی آن را چنان پرورش دهیم که از قابلیت های خودش استفاده کند

 

 

الگو چیست?pattern

 

         الگو معمولاً به نمونة کوچکى از یک شى‏ء بزرگ یا به مجموعه‏اى از اشیاى بى‌شمار گفته مى‏شود که ویژگى‏هاى مهم و اصلى آن شى‏ء بزرگ یا اشیاء را داشته باشد.

 

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیالگو تدریسجغرافیا
ادامه مطلب
[ ] [ 9:17 ] [ فردانگار ]

 

 

 

 

امام علی (ع) فرمودند:

إن‎‏َّ هذِِهِ الْقُلوبَ تَمَلُّ‏‏‎ُّ كَما تَمَلُّ الْأبْدانُ فَابْتَغوا لَها طَرائِفَ الْحِكَمِ.

دلها مانند بدنها خسته می‌شوند پس (برای رفع خستگی آنها) حكمتهای تازه بجویید.(نهج البلاغة، حكمت91)



خستگی بدنی و روحی برای انسان ، حالتی آزار دهنده است که تقریبا" تمام توان و انرژی وی را تحت تاثیر قرار داده و از کارایی افراد می کاهد . و درتعریف آن گفته شده :

"خستگی Fatigue کاهش توانایی انجام دادن کار است ، خواه کار بدنی باشد یا ذهنی .

خستگی ، آسیب دیدن عمل دستگاههای حسی، عصبی، یا عضلانی که در نتیجه انگیزش و فعالیت مداوم پیدا می شود .

.... 

 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیرابطه مدرسه و معلماموزش و پرورش
ادامه مطلب
[ ] [ 8:31 ] [ فردانگار ]

 

اغلب مردم معنای واقعی کلمه ی "اعتماد به نفس" را به خوبی درک نمی کنند.
اعتمادبه نفس حقیقت این نیست که نترسیم . بلکه ان است که بدانید ومطمئن باشید با این که می ترسید. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیاعتماد به نفس
ادامه مطلب
[ ] [ 11:44 ] [ فردانگار ]

 

انسان با توجه به نيازها، ارزشها و هدف هاي خود محيط را دگرگون مي كند و به طور متقابل تحت تاثير محيط دگرگون شده قرار مي گيرد، به ويژه تكنولوژي پيشرفته موجب مي شود تاثير انسان بر محيط شدت و سرعت يابد. برخي اين گونه دگرگوني سريع محيط را مخرب و موجب اخلال در نظام اكولوژيك« انسان ـ محيط» مي دانند و بر اين نكته تأكيد دارند كه هر نوع دگرگوني اساسي و عميق در محيط طبيعي، بايد با توجه به تاثير بلند مدت آن بر انسان و با پيش بيني نتايج مثبت و منفی آن انجام گيرد. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیروانشناسیرابطه انسان با محیط
ادامه مطلب
[ ] [ 11:31 ] [ فردانگار ]

 

یکى از مباحث مهم در روش تدریس، ویژگى هاى معلم است که در نوع ارتباط و با فراگیران و ایجاد یادگیرى بسیار مؤثر است. به نظر مى رسد که خصوصیات معلم را مى توان در دو بخش مورد بحث و بررسى قرار داد: 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیویژگی های معلم موفق
ادامه مطلب
[ ] [ 11:53 ] [ فردانگار ]

معلم پیش از تحلیل روش باید با انواع روش هاى تدریس آشنا باشد و متناسب با سطح مخاطب (فراگیرها) و موضوع آموزشى و سیاست هاى آموزشى کلان که در هر مؤسسه ى آموزشى صورت مى گیرد، روشى در خور انتخاب کند. او باید در هر دوره، روش تدریس خود را ارزیابى کند و در صورت وجود کاستى ها، به رفع نواقص آن بپردازد و حتى در صورت لزوم، ماهیت روش خود را تغییر دهد.

روش هاى تدریس به طور کلى به دو دسته تقسیم میشوند: 

...


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیروش تدریس
ادامه مطلب
[ ] [ 11:46 ] [ فردانگار ]

 

طراحى آموزشى و تحلیل موارد سه گانه (محتوا، ابزار و روش) از جمله مهارت هاى پیش از تدریس است. پس از موارد مذکور به مهارت هاى ضمن تدریس مى پردازیم که جنبه ى اجرایى و عملیاتى دارد و در کلاس صورت مى گیرد، اما باید با مطالعه و برنامه ریزى قبلى همراه باشد. در غیر این صورت، فاقد سیر منطقى خواهد بود و موجب آسیب زدگى در کیفیت آموزش مى شود. این مهارت ها عبارتند از: 

...


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمهارت معلمکلاس درس
ادامه مطلب
[ ] [ 11:36 ] [ فردانگار ]

 


وقتی موضوع تحصیل بچه ها به میان می آید، پدر و مادران اغلب افراط یا تفریط را پیشه می کنند؛ یا نسبت به این مسئله بی توجه هستند یا بیش از حد نگران.

چگونه می‌توانیم به‌‌طور همزمان به موفقیت و رشد و شکوفایی فرزندانمان کمک کنیم؟ متخصصان به ما کمک می‌کنند تا به شکل درست در این زمینه رفتارکنیم. 


موضوعات مرتبط: اجتماعي
برچسب‌ها: علوم اجتماعیدرس خواندنعلاقهتشویق
ادامه مطلب
[ ] [ 11:6 ] [ فردانگار ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

بنده شجاعي فرد دبير رشته مطالعات علوم اجتماعي هستم.در اينجا شما مطالب جذاب درباره دروس رشته مطالعات علوم اجتماعي خواهيد يافت كه هم براي دانش آموزان و معلمان و ساير افراد علاقه مند مي تواند مفيد و آموزنده باشد.
امکانات وب
میهن بلاگ